Snart skolestart igjen!

Heisann, da er tiden kommet for skolestart igjen, og jeg håper alle sammen har hatt en god sommer! Jeg har hatt en del og gjort, og derfor har det ikke blitt så mye skriving på denne bloggen i den siste tiden, men det skal jeg få til nå. Har reist litt, vært med familie som jeg sjelden ser utenom ferie, fiksa litt på ting rundt i huset og kosa meg i varmen. Det er viktig å nyte sommeren siden den er så kort og går over raskt, nyte de små øyeblikkene man har sammen med familie og venner, nyte været og grillmat når man kan. 

Nå er altså skolestart like rundt hjørnet igjen, og for mange en tid man enten gleder seg til eller gruer seg til. Det er jo mange som ikke har det så bra på skolen på grunn av mobbing eller at de ikke har noen venner. Dette er et tema jeg vil ta opp mer grundig senere i bloggen, så jeg vil ikke gå inn på det så mye nå, men vær grei mot andre, gjør det du vil at andre skal gjøre mot deg, om du ser noen som trenger en venn så er det ingen som taper på å snakke med den personen, det kan bli et bra vennskap. Det finnes dessverre for mye mobbing i skolen, og i de fleste tilfellene bryr ikke skolen seg om det. Dette er noe som MÅ fikses. Alle har rett til å ha et bra skolemiljø, noe som mange ikke har. Dette er skolens ansvar å gi alle elevene sine, og de fleste gir blaffen.

Om du er iblant de som blir mobbet, prøv å snakk med noen om det. Det finnes heldigvis gode lærere som lytter til elevene også, og foreldre burde gjøre alt de kan for å stoppe at barnet sitt blir mobbet. Ikke gå å hold det inne. Og for foreldre og lærere; ikke tro at mobbing blant barn er ufarlig og bare lek, barn kan være grusomme mot hverandre. Ikke bagatelliser mobbing, det kan ødelegge en person.

Jeg har selv alltid slått tilbake om det har vært noen som har tråkka på meg gjennom skolegangen, og derfor ikke fått noe juling eller mobbing. Men så klart har jeg kjent personer som ikke hadde det så bra, og som hatet å våkne om morgenen for å gå på skolen. Dette skal ikke skje i et av verdens beste land, og noe må gjøres, men det alle kan gjøre er å hjelpe den som blir mobba, forsvar den personen. Den som ikke gjør noe er like skyldig som de som mobber!

Som sagt kommer jeg tilbake til mobbing i senere innlegg, men siden det er skolestart så er det greit å nevne. Ingen skal trenge å grue seg til å gå på skolen. Mobbing er ikke noe morsomt, og sier mye om hvor dårlig en person er som liker å hakke på andre for å føle seg bra. Du vil ikke bli husket på en reunion 10-15 år frem i tiden som en drittsekk. For de personene som ble mobbet av deg så er du det fortsatt. Og en unnskyldning til personen hjelper lite, men det skader i hvert fall ikke. Er du heldig så blir du tilgitt av personen. 

 

Gleder du deg til skolen begynner igjen?

 

#skolestart #sommer #mobbing #skole #hverdag #filosofi #etikk #barn #ungdom

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Filosofisk Hverdag

Filosofisk Hverdag

29, Kristiansand

Kategorier

Arkiv

hits